OVER MIJ


Anne-Marie ten Heggeler (Hengelo, 1993) begon op 7-jarige leeftijd met muziek. Zij kreeg trompetles van Bert Fransen op de Muziekschool Hengelo. Met de jaren groeide de interesse voor jazz muziek en begon zij zich hier in te ontwikkelen. 

In 2011 werd Anne-Marie geselecteerd voor het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Onder leiding van Benjamin Herman vond de premiere plaats in het BIMhuis in Amsterdam. Hierna tourde het orkest langs Nederlands grootste podia, waaronder het North Sea Jazz Festival, North Sea Round Town, Lowlands en Haarlem Jazz.

Vanaf 2011 studeert Anne-Marie aan het ArtEZ conservatorium in Enschede bij Jan Wessels. Ze studeert aan de jazz -en popafdeling met als hoofdvak trompet/flugelhorn. 

In juni 2015 behaalt Anne-Marie met succes haar Bachelor of Music. Vervolgens is zij gestart met een masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Nico Schepers en Bert Joris.

Momenteel is Anne-Marie als trompetdocent verbonden aan Oyfo Kunstenschool in Hengelo. Daarnaast heeft de muzikale leiding van drie big bands in handen: de Big Bang, de Big Bandits en Big Band Heerde.

Als vaste trompettist is Anne-Marie verbonden aan de Dutch Concert Big Band, Millennium Jazz Orchestra, the Uppertunes, Helen Music en Zulema’s Mambo Queens.

Anne-Marie is ook actief als studiomuzikant en schrijft hiervoor ook regelmatig blazersarrangementen.